Provincie Limburg.be

Begijnhofhuisjes

De Begijnhofhuisjes huisvesten niet enkel de administratie van Z33, maar ook die van de verschillende platformwerkingen van de provincie Limburg. Bovendien, en vooral dit is zichtbaar, worden de huisjes gebruikt als tentoonstellingsruimtes.

Badderijstraat

In het eerste huisje aan de zijde van de Badderijstraat vind je het onthaal van Z33. De hele bovenverdieping van deze huisjes is de galerij van Z33, een opeenvolging van kleinere ruimtes die aan de noden van het project worden aangepast.

 Witte Nonnenstraat

In de huisjes aan de zijde van de Witte Nonnenstraat  zijn de kantoren van de verschillende Platformwerkingen te vinden. Ook aan deze zijde is er een bijzondere tentoonstellingsplek: de hoge ruimtes. Dit zijn twee huisjes waaruit ooit de tussenverdieping is weggehaald om plaats te maken voor boeken van de Provinciale Bibliotheek. Nu zijn deze huisjes uitstekende tentoonstellingsruimtes om kleinere projecten en ruimtelijke installaties te tonen.

De kapittelzaal is een zaal die dienst doet om presentaties te geven, maar zijn vooral gekend als de plek waar je regelmatig een openingsparty van een z33-project kan meemaken.

Share |