Provincie Limburg.be

Tom Van Gestel (NL)

a-z lezing
Tom Van Gestel (NL)
03.12.2013 om 20u00

In juni 2014 start Z33 met De Unie Hasselt-Genk, het tweede grote project met kunst in de open ruimte. Tom van Gestel, voormalig artistiek leider bij SKOR, is de curator van het project. In deze A-Z Lezing vertelt hij over zijn jarenlange ervaring met kunst in de open ruimte en over De Unie Hasselt-Genk. Hij neemt bovendien enkele kunstenaars die een werk zullen maken voor De Unie mee. Rinus Van de Velde, Erik Odijk en Maurer United doen hun eerste plannen uit de doeken.

Krijn De Koning kan er - zoals eerder aangekondigd - helaas niet bij zijn. In de plaats vertelt Paul Craenen over Het Geluid van Hasselt en Genk.

Volgende zomer opent op 21 juni het tweede grote project in de open ruimte van Z33: De Unie Hasselt-Genk. Hasselt en Genk zijn twee kleine centrumsteden vlak bij elkaar. Ze hebben elk een eigen bijzonder karakter en zijn daardoor zeer complementair. Met De Unie Hasselt-Genk bouwt Z33 samen met hedendaagse kunstenaars en lokale cultuurorganisaties een kunstroute die nieuwe verbindingen legt tussen de twee steden.

Tom van Gestel is kunsthistoricus en is jarenlang artistiek directeur van Stichting Kunst en Openbare Ruimte (SKOR) geweest. Zijn interesse gaat voornamelijk uit naar de interactie tussen kunst, sponsoring, locatie en het publieke, waarbij hij relevante verbindingen wil leggen tussen nieuwe media, architectuur, urbane ontwikkelingen en landschapsarchitectuur.

 

De A-Z lezingen gaan dinsdag door in de Zebrazaal van Z33 (Zuivelmarkt 33, Hasselt).

Toegangsprijs: 5 euro (inclusief twee drankbonnen)

Studenten betalen 3 euro op vertoon van hun studentenkaart.

Z33
Zuivelmarkt 33
Hasselt 3500
+32(0)11 295 960

Foto's

Tom Van Gestel (NL)
Tom Van Gestel (NL)
De Unie Hasselt-Genk - algemeen beeld 2014

Voorbij

scholen
16.10.2013 van 15u30 tot 17u00
Share |