Provincie Limburg.be

Bridge

ruimtelijke installatie
Bridge
25.05 tot 17.08.2008

Het verlangen van kunstenaar Michael Cross om midden in een meer te staan, alleen en omgeven door niets dan water, is het uitgangspunt van de installatie Bridge.

Om Bridge te kunnen installeren worden huisje 5 en huisje 6 van Z33 onder water gezet. Veertig stapstenen stijgen één voor één op uit het water als men erop stapt. Op die manier kan de bezoeker over het water wandelen, tot in het midden van de ruimte.

Meer

In september 2006 kwam kunstenaar Michael Cross voor het eerst naar buiten met een prototype van dit opmerkelijk project in Dilston Grove, Zuid-Oost Londen. Het was er al snel 'talk of the town' en duizenden mensen schoven aan om het te kunnen mee maken.

Het werk kan bij de bezoekers gemengde gevoelens oproepen. Voor sommigen zal het een serene en meditatieve ervaring zijn, anderen zullen gewoon verrukt zijn om over het water te kunnen lopen. Het kan ook een schrikwekkende ervaring zijn en sommigen zullen het misschien niet durven proberen.

Door de thematiek (beleving van ruimte) en de materie (water) slaat dit unieke project een brug tussen de tentoonstelling Place@Space , nog te zien tot 25 mei, en de tentoonstelling 1%: Water en onze toekomst, vanaf 29 juni 2008, beide in vleugel '58.

Michael Cross (UK) studeerde in 2004 af als vormgever aan The Royal College of Art in Londen. Hij stelde tentoon in o.a. het Design Museum in Londen en op diverse plekken in Europa, China, Japan en Australië.

Kunstwerken

Kunstenaars

Share |