Provincie Limburg.be

Alter Nature: My biological (r)evolution

toonmoment
Alter Nature: My biological (r)evolution
29.01 tot 30.01.2011

De tentoonstelling Alter Nature is ook het uitgangspunt voor enkele modules en ateliers in MAD-faculty ( Media en Design Academie in Genk en de Provinciale Hogeschool Limburg in Hasselt), onder de noemer Alter Nature - My biological (r)evolution.

De studenten werken samen rond de onderwerpen die worden opgeworpen door geavanceerde biowetenschappen en -technologie, meer specifiek synthetische biologie. Het project vindt plaats in het eerste semester van het academiejaar 2010-2011 binnen de module 'Stories' voor de master studenten Communicatie en Multimedia Design van MDA en studenten Vrije Kunsten en Juweelontwerp van PHL.

De resultaten worden getoond in de expo My biological (r)evolution in Z33. De werken van de studenten variëren van interactieve ‘toekomst’ verhalen over het leven in een biologische revolutionair tijdperk tot reflecties over het verplaatsen en manipuleren van natuur, en het inschakelen van natuur in de ontwerpprocessen.

Met: Sofie Boons, Eline Cautreels, Iben-Moller Decoster, Sakeb Haque, Hannes Groffy, Hannah Joris, Vera Thaens, Laurens Slechten, Maikel Vanhees, Geert Nijs, Patrizio lo Forte, Glenn Vuylst, Maarten , Princen, Bob Coenradi, Sam Weckx, Johannes Govaerts, Chris Muller, Yolien De Moor, Annelies Fleurbaey, Emmanuel Janssen, Joel Peulen

O.l.v. Peter De Cupere (PHL), Rosanne Van Klaveren, Katrien Dreessen, Andrea Wilkinson (MDA), Karen Verschooren (curator, Z33)

Neem ook een kijkje:

. Overzicht Alter Nature
. Blog My biological (r)evolution studenten Communicatie en Multimedia design cmdstud.khlim.be/~alternature
. Preview van de werken van studenten Vrije Kunsten en Juweelontwerp www.alternature.vrijekunsten.be
. MAD-faculty mad-fac.be

Voorbij

thematentoonstelling
21.11.2010 tot 13.03.2011
Share |