Provincie Limburg.be

Tobias Revell – Mercenary Cubiclists

Tobias Revell – Mercenary Cubiclists

Wat als 'time is money' and 'life is work is life' tot het uiterste worden gedreven? Wat als het timemanagement systeem in een vernetwerkt productiesysteem niet enkel de tijd op de werkvloer nauwkeurig bijhoudt, maar elke seconde van je leven bepaalt? Wat als je niet meer wordt dan de schaduwburger van een werkgever ver weg?

Brits ontwerper Tobias Revell onderzoekt het leven van de Mercenary Cubiclists in de Britse stad Galtham. Vooruitgang in en proliferatie van communicatietechnologie leidt in het scenario van Revell tot een nieuwe groep van middenklasse werknemers, hoog gespecialiseerde ‘taskumers’, die, in de slipstream van bedrijven als Mechanical Turk en TaskRabbit, hun diensten aanbieden via de uitgebreide digitale netwerken. Onder het optimisme van technologische vooruitgang doemt echter ook de donkere opportuniteit voor hardcore kapitalistische exploitatie. ‘Mercenary Cubiclists’ onderzoekt het leven van deze donkere onderklasse van het nieuwe kapitaal: zij die onzichtbaar blijven, plaatsloos, onherkenbaar en onherkenbaar, uitgebuit door een systeem dat anonimiteit, kortstondigheid en onzekerheid als nieuwe werkwaarden in het vaandel draagt.

In een filmpje van Domus.it hoort u Tobias Revell vertellen over dit werk. Ook de curator (Karen Verschooren) en Tal Erez (ook tentoongesteld) komen hierin aan het woord.

Production credits: Motion Graphics: Ferry Gouw

Kunstenaars

Voorbij

05.05 tot 18.08.2013
04.05.2013 om 16u00
09.04 tot 14.04.2013
Share |