Provincie Limburg.be

Dré Wapenaar - Tranendreef

Dré Wapenaar - Tranendreef

In het landschap, langs de dreef naar het kasteel van Hex, vind je vier boomtenten waarin je kan overnachten. De traanvormige sculpturen hangen aan hoogstammen en vormen een alternatief onderkomen om een nacht in Haspengouw door te brengen. Het werk van de Dré Wapenaar (NL) bevindt zich steeds op de grens tussen architectuur en beeldhouwkunst, tussen verblijven en ontmoeten. Zijn sculpturen zijn hoofdzakelijk tentconstructies die tijdelijk geplaatst worden. Ze nodigen uit om ze te bezetten, erin te verblijven of eronder te schuilen. De sociale interactie rond het werk is voor de kunstenaar van groot belang.

Bij de boomtenten van Dré Wapenaar in de Tranendreef vind je ook Field Furniture “Pure Nature” van Ardie Van Bommel (NL), een zit-, was-, toilet-, en barbecue-eenheid gebaseerd op de paloxen of fruitkisten die je zo vaak ziet in het Haspengouwse landschap.

Wil jij een nacht in een boomtent van Dré Wapenaar doorbrengen? Je kan in een boomtent kamperen met twee volwassenen en eventueel twee (kleine) kinderen. Overnachten van 1 april 2016 tot 30 september 2016 voor €70 (1 boomtent /nacht). Je kan ook ontbijt bestellen voor €15 per persoon. 

Om te reserveren stuur je een mail naar Toerisme Borgloon - Markt z/n, +32 12 67 36 53, toerisme@borgloon.be. Alle praktische info vind je op de website van Borgloon.

Locatie: Dreef naar het kasteel van Hex (zijstraatje van Alfonsstraat), Bommershoven. Beperkt parkeergelegenheid voorzien bij de naastgelegen hoeve. Parkeren in de dreef is verboden!

Download de kaart hier.

Videos

See video
See video
See video
See video

Kunstenaars

Voorbij

20.10.2012 van 14u00 tot 16u00
Share |