Provincie Limburg.be

Angelo Vermeulen

Als beeldend kunstenaar met een doctoraat in de biologie werkt Angelo Vermeulen steeds op het kruispunt tussen kunst en wetenschap. Een van zijn bekendste projecten die hij samen met communities in verschillende steden over de hele wereld uitwerkte is Biomodd, een symbiotisch installatie waarin ecologie, game cultuur en sociale interactie elkaar ontmoeten.

In 2009 startte hij SEAD  (Space Ecologies Art and Design) een platform voor artistiek onderzoek naar ontwikkeling en vormgeving van architectuur en habitats in de ruimte. Hij werkt samen met de ruimtevaartorganisaties ESA en NASA en startte in 2011 met een doctoraat rond ruimtekolonisatie aan de Technische Universiteit Delft.

Voor de Z33 thematentoonstelling Space Odyssey 2.0 werkt hij samen met een interdisciplinair team van professionals en liefhebbers verder aan zijn DIY ruimteschip dat hij voor het eerst in Deventer opstartte  in het najaar van 2012. En last but not least zal hij vanaf april 2013 crew commander zijn van HI-SEAS, een nieuwe Mars simulatie missie opgezet door NASA ism Cornell en Hawaii University waarin hij samen met een team van 5 ensen gedurende vier maanden in een gesimuleerde Mars-omgeving zal verblijven.

www.angelovermeulen.net

Foto's

Angelo Vermeulen - Seeker[HS²]
Angelo Vermeulen - Seeker 01
Angelo Vermeulen - Seeker 02
Z33 FEEST - Masterclasses - Angelo Vermeulen

Videos

See video

Voorbij

17.02 tot 19.05.2013
Share |