Provincie Limburg.be

Z33 in Milaan

Z33 – huis voor actuele kunst is dit jaar weer vertegenwoordigd tijdens de Milaan Design Week 2016. Rondom de Salone del Mobile organiseert Z33 wederom met haar internationale partners een randprogramma in Atelier Clerici van 12 - 17 april.

Programma van presentaties, tentoonstellingen en discussies in Atelier Clerici

Z33 plaatst zich tijdens de hoogtijdagen van het design in Milaan in de voorhoede en presenteert baanbrekende projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de designdiscipline.

Vorig jaar presenteerde Z33 het manifest Beyond the New van grande dame in het design Hella Jongerius en designcriticus Louise Schouwenberg. Dit jaar staat Z33 samen met Space Caviar, onderzoeksstudio voor design, in voor de programmering van Atelier Clerici.

Zo zijn er onder andere een overzicht van 10 jaar Thomas Eyck te zien; de preview van de solotentoonstelling van Aldo Bakker die binnenkort opent in Grand-Hornu; een presentatie van Offprint, een forum voor onafhankelijke uitgevers die experiment in kunst en design promoot; en het debat 'Publication as Plaform' door Fictional Journal, een nieuwe online publicatie opgezet door een internationale community van ontwerpers, architecten, schrijvers, curatoren en onderzoekers.

www.atelierclerici.com

Z33 Goes Oblique

Z33 presenteert naast dit volle programma de exclusieve tentoonstelling Z33 Goes Oblique in samenwerking met designmagazine Obliquite. De tentoonstelling omvat werk en onderzoeksmateriaal van de ontwerpers die in het eerste nummer van dit nieuwe experimentele tijdschrift genaamd Paradigm aan het woord komen. De tentoonstelling Z33 goes Oblique is een gelegenheid om samen te komen en kennis te maken met nieuwe benaderingen en methodieken in design.

De deelnemende designers zijn:
Judith Seng, Benjamin Loyauté, Commonplace Studio, Tim Miller, Raphaël Pluvinage, Adam Nathaniel Furman.

Opening: dinsdag 12 april 2016 18 – 20u
Tentoonstelling 12 – 17 april, 10 – 20u
Ronde tafel gesprek met designers: woensdag 13 april 2016 15 – 17u

Meer info op www.atelierclerici.com/z33-goes-oblique

Obliquite

Obliquite is een nieuwe experimentele designpublicatie die een keer per jaar uitkomt en een eigen kenmerkende aanpak heeft. Elk nummer is thematisch opgezet en nodigt ontwerpers uit die midden in de praktijk staan maar een ongewone, non-lineaire, zogenaamde ‘oblique’ route volgen – in medium, onderwerp of onderzoeksmethode. De ontwerpers worden zelf aan het woord gelaten om hun ontwerppraktijk, onderzoeksgebieden en interesses te belichten. Door op deze manier een collectie van teksten door en voor ontwerpers op te bouwen, stelt Obliquite zich tot doel bij te dragen aan de ontwikkeling van de designpraktijk en -cultuur.

Het eerste nummer Paradigm onderzoekt de grenzen van design. Uitgenodigd om bij te dragen zijn ontwerpers die buiten het vormgeven van functionele objecten denken en in hun werk installaties, performances, games of handleidingen incorporeren. Zij verduidelijken in essays hun drijfveren en denkproces om tot nieuwe manieren van ontwerpen voor het leven van alledag te komen.

Atelier Clerici

Van jonge ontwerpers tot gevestigde namen in de wereld van het design: Atelier Clerici toont tijdens de Salone del Mobile een dwarsdoorsnede van de meest vooruitstrevende denkers en doeners in social design, materiele en technologische innovaties, de ‘maker’-cultuur, designonderwijs, onafhankelijke publicaties en internationale platforms voor designonderzoek en -tentoonstellingen.

Z33 GOES OBLIQUE
Atelier Clerici
Via Clerici 5
20121 Milaan
12 - 17 april 2016
10.00 uur - 20.00 uur

www.atelierclerici.com/z33-goes-oblique
www.obliquite.com
www.atelierclerici.com
Share |