Provincie Limburg.be

Z33 en Abitare stellen voor: Re-inventing school from A to Z33

Tijdens de designweek in Milaan werken Z33 en het internationaal design magazine Abitare samen om na te denken over de toekomst van designonderwijs.

Onder de noemer ‘Re-inventing school from A to Z33’ worden op 10,12 en 13 april ontwerpers en critici, docenten en studenten, theoretici en mensen uit de praktijk uitgenodigd om te debatteren over de evolutie van het onderwijs en over de voortdurende veranderingen in en buiten de scholen. Het doel van de debatten is om een atlas aan te leggen van visies om zo een beter begrip te krijgen van de verandering in het denken over onderwijs.

Moet een school de plaats zijn waar nieuwe politiek-en sociaal-geleid lesmethoden te ontwikkelen? Moet het onderwijs zich richten op ontwerp of de ontwerper? Moet leren vertrekken vanuit methodologie of individu? Wat is het belangrijkst - vorm of inhoud, product of proces, vandaag of morgen?

De debatten vinden plaats in het LAP gebouw in Milaan (Ventura Lambrate), waar Z33 de tentoonstelling ‘Design Beyond Production’ presenteert. De ambitieuze gastenlijst bestaat onder meer uit Gijs Bakker, Andrea Branzi, Barbara Brondi e Marco Rainò, El Ultimo Grito, Eugenie de Lariviere, Marcus Fairs, Beatrice Galilea, Alexis Georgacopoulos, Roberto Gigliotti, Alessandro Guerriero, Martí Guixe, Kuehn / Malvezzi, Andrea Lissoni, Stefano Maffei, Alexandra Midal, Stefano Mirti, Tobias Revell, Gianluigi Ricuperati, Italo Rota, Jon Stam, Marco Scotini en Thomas Widdershoven. Download het volledige programma hier. De debatten worden nadien ontsloten via www.reinventingschool.net

RE-INVENTING SCHOOL FROM A TO Z33

Woensdag 10 april / 18u-19u30
Vrijdag 12 april / 12u-13u30
Zaterdag 13 april / 12u – 13u30

LAP - Lambretto Art Project
Ventura Lambrate
Via Cletto Arrighi 19
20134 Milaan

twitter: #itishappeningatLAP @z33be #venturalambrate

Share |