Provincie Limburg.be

Z33 Debates geëngageerd en mondig publiek in Milaan 2014

Milaan 2014 zit er weer op. Z33 ruilde voor deze editie een loods in Ventura Lambrate in voor het prachtige Palazzo Clerici in het centrum. De indrukwekkende Galleria del Tiepolo vormde de setting voor een reeks spraakmakende debatten onder de titel Z33 Debates: Designing Futures.

Onderwerpen zoals het ontwerpen van toekomstvisies, de rol van een mentor en samenwerking in ontwerpprocessen, een netwerk voor de verdieping van kritisch design, en de evolutie van design discours en kritiek werden stevig onder handen genomen door o.a Tobias Revell, Joseph Grima, Rianne Makkink, Aldo Bakker, Johanna Agermann Ross, het Z33 team en een geëngageerd en mondig publiek van ontwerpers, curatoren, onderzoekers, journalisten en critici.

Tijdens Z33 Invites bood Z33 een platform aan BIO 50, de design biënnale van Ljubljana die in september aan haar 24ste editie toe is en waarvan Jan Boelen curator is. Op vrijdagnamiddag installeerden MARKED designers Eva Menga en Cédric Etiennne op uitnodiging van Z33 en Cultuurplatform Design een pop-up tentoonstelling van hun ontwerpen CORKINHO en STRUCT.

Hartelijk dank aan iedereen die van Z33 Debates en Palazzo Clerici de 'talk of the town' heeft gemaakt! Voor zij die het gemist hebben en die graag wat dieper graven: onze gloednieuwe onderzoekswebsite www.z33research.be vind je samenvattingen, citaten, ... en in de loop van volgende week ook de integrale video-opnames.

Tot volgend jaar!
Karen Verschooren, coördinater Z33 Debates: Designing Futures

Share |