Provincie Limburg.be

Workshops rond Alter Nature aan hogescholen

De tentoonstelling Alter Nature opent pas in november, maar het thema is vanaf september ook het uitgangspunt voor enkele modules en ateliers in de Media en Design Academie in Genk en de Provinciale Hogeschool Limburg in Hasselt, onder de noemer Alter Nature - My biological (r)evolution.

De studenten werken samen rond de onderwerpen die worden opgeworpen door geavanceerde bioiwetenschappen en -technologie, meer specifiek synthetische biologie. Het project vindt plaats in het eerste semester van het academiejaar 2010-2011 binnen de module ‘Stories’ (module voor de master studenten students Communicatie en Multimedia design van MDA) en de ateliers 'Schilderen' (students 2BA Schilderen van PHL) en ‘Nieuwe Media' (master studententen van PHL).

Dinsdag 28 en woensdag 29 september is er in Z33 een tweedaagse gemeenschappelijke kick-off workshop met kritisch ontwerper James King  en synthetisch bioloog James Brown. Zij zorgen voor een gepaste inleiding in de materie.

Daarna worden de studenten ‘gekoppeld’ aan onderzoekers uit de bio-wetenschap en –technologie tijdens zogehete ‘speeddating’ sessies op 13 oktober 2010. De resultaten van de semesterlange studio classes worden gepresenteerd in een weekendtentoonstelling tussen 28 en 30 januari 2011.

Alter Nature - My biological (r)evolution meer
James King meer

foto: James King, Cellularity, (Reproduction), 2010  © James King 2010

 

Share |