Provincie Limburg.be

Ruimte voor hedendaagse kunst in Limburg

Vandaag werd in Z33 de resultaten van het onderzoek: ‘Ruimte voor hedendaagse kunst in Limburg? Een onderzoek naar de betekenis en impact van de hedendaagse kunstinitiatieven Manifesta 9, Z33 en pit binnen een laatmoderne samenleving’ voorgesteld.

Binnen het domein van de hedendaagse kunst beloofde 2012 een bijzonder jaar te worden voor Limburg. Eén van de meest spraakmakende projecten in Limburg dat jaar was Manifesta 9, de enige reizende Europese biënnale voor hedendaagse kunst. Maar ook Z33 – het huis voor actuele kunst van de provincie Limburg – beleefde met de tentoonstelling Mind the System, Find the Gap, en met het kunst in de open ruimte-project pit een belangrijke zomer.

In opdracht van vzw Limburgse Organisatie voor Beeldende Kunst en in samenwerking met de Provincie Limburg, Manifesta 9 en Z33, onderzocht de VUB (iMinds-SMIT) de betekenis en impact van hedendaagse kunstinitiatieven – meer bepaald Manifesta 9, Z33 en pit – op haar bezoekers, haar omgeving en het cultuurlandschap in Limburg.

Enkele van de opmerkelijkste resultaten zijn vandaag 18.112.013 te lezen in het Belang van Limburg.
Lees het editoriaal van Eric Donckier op de webiste van HBVL.

Share |