Provincie Limburg.be

Open Call Toegepast 21

Toegepast is dé ontwerpwedstrijd voor jong talent dat droomt van een blinkende carrière als ontwerper.

Na selectie door een professionele jury mag je een jaar lang onder begeleiding van creatieve coaches werken aan een nieuw ontwerp. Hiervoor ontvang je 1250 euro budget. Je werk wordt samen met dat van de andere geselecteerde deelnemers getoond in de tentoonstelling ‘Toegepast 21’ die in het najaar 2016 loopt in kunstencentrum Z33. We zorgen voor een professioneel portfolio met portretfoto's, productfoto's en een professionele tekst over je werk, en een uitgebreide perscampagne. Tot slot geven we ook advies over productiemogelijkheden, samenwerkingen met bedrijven, startersadvies voor je loopbaan, uitbouw netwerk, … Op deze manier is Toegepast een springplank naar een professionele loopbaan als ontwerper.

Je kan je kandidaat stellen voor Toegepast als je tussen 24 november 2014 en 23 november 2015 afgestudeerd bent aan (toegepaste) kunstopleidingen in het hoger onderwijs (zowel universiteiten als hogescholen) in Vlaanderen en Euregio.

Maak een projectvoorstel dat je wil uitwerken voor Toegepast (max. 1 A4), voeg je CV en portfolio toe, en stuur dit voor 23 november 2015 naar design@cultuurplatform.be of Cultuurplatform Design, Zuivelmarkt 33, 3500 Hasselt. We raden jullie ten sterkste aan om je dossier zelf uit te printen en met de post op te sturen en/of binnen te brengen. Het volledige reglement vind je hier.
Share |