Provincie Limburg.be

Open call: Toegepast 20, ontwerpwedstrijd voor jong talent

Toegepast is dé ontwerpwedstrijd voor jong talent van Cultuurplatform Design.

Na selectie door een professionele jury mag je een jaar lang onder begeleiding van creatieve coaches werken aan een nieuw ontwerp. Hiervoor ontvang je 1250 euro budget. Je werk wordt samen met dat van de andere geselecteerde deelnemers getoond in de tentoonstelling ‘Toegepast 20’ die in het najaar 2015 loopt in Z33 - huis voor actuele kunst.

We zorgen voor een professioneel portfolio met portretfoto's, productfoto's en een professionele tekst over je werk, en een uitgebreide perscampagne. Tot slot geven we ook advies over productiemogelijkheden, samenwerkingen met bedrijven, startersadvies voor je loopbaan, uitbouw netwerk, … Op deze manier is Toegepast een springplank naar een professionele loopbaan als ontwerper.

Je kan je kandidaat stellen voor Toegepast als je tussen 18 november 2013 en 24 november 2014 afgestudeerd bent aan het hoger kunstonderwijs in Vlaanderen en Euregio. Het volledige reglement vind je hier.

Maak een projectvoorstel dat je wil uitwerken voor Toegepast (max. 1 A4), voeg je CV en portfolio toe, en stuur dit voor 24 november 2014 naar design@cultuurplatform.be of Cultuurplatform Design, Zuivelmarkt 33, 3500 Hasselt. We raden jullie ten sterkste aan om je dossier zelf uit te printen en met de post op te sturen en/of binnen te brengen.

Meer info vind je op de website van Cultuurplatform Design.

Share |