Provincie Limburg.be

OPEN CALL deelnemers Mapping Typology workshop met Atelier NL

Ter voorbereiding van hun residentieperiode tijdens de tentoonstelling MANUFACTUUR 3.0 in Z33, organiseert Atelier NL op 27 september de workshop Mapping Typology in Hasselt.

Wat vertellen de alledaagse voorwerpen, verdwaalde objecten en materialen in Hasselt over de stad? Wie nader naar zijn omgeving kijkt, ontdekt een verborgen wereld van onverwachte patronen en bijzondere verhalen. Atelier NL doet net dat: inzoomen op specifieke kwaliteiten en elementen die de alledaagse en rijke verborgen complexiteit van een stad zichtbaar maken.

In de workshop Mapping Typology gaan jullie samen, onder begeleiding van Atelier NL, aan de slag om de materialen van Hasselt te beschrijven, in kaart te brengen, te archiveren en te rangschikken. Elke deelnemer verzamelt en organiseert materialen op een unieke manier. Jouw verzameling zal net zoveel onthullen over jezelf, hoe jij de wereld om jou heen waarneemt en waar jouw interesses liggen, als over het verborgen leven van de stad.

27 september in Z33, 13:00-17:00
In het kader van MANUFACTUUR 3.0, een project van Z33 als onderdeel van TRADEMARKS Stadstriënnale  Hasselt-Genk (01.10.2016 – 08.01.2017).
Taal van de workshop is Nederlands.
Deelname is gratis.

INSCHRIJVEN

Inschrijven is niet meer mogelijk. Deze workshop is voorbij.

Mapping Typology

Mapping Typology is een workshop waarbij Atelier NL de verwondering van het alledaagse en de lokale rijkdom zichtbaar maakt. Atelier NL is gespecialiseerd in het transformeren van alledaagse omgevingen door perspectiefverschuiving. Deelnemers worden uitgedaagd sociale en culturele patronen te herkennen door het verzamelen van alledaagse voorwerpen, verdwaalde objecten en materialen van de omgeving. De specifieke kwaliteiten, hoeveelheden en verdeling van gevonden elementen tonen ons hoe wij onze wereld op nieuwe manieren in kaart kunnen brengen.

Atelier NL

Atelier NL is de studio van duo Lonny van Ryswyck (1978) en Nadine Sterk (1977). In 2006 begonnen ze deze designstudio in Eindhoven, direct na afronding van hun opleiding aan de Design Academy, waar zij nu zelf met veel plezier lesgeven. Atelier NL maakt gebiedseigen producten die laten zien hoe rijk de aarde is en hoe waardevol lokale grondstoffen zijn.

Klei en zand, maar ook data en zwerfvuil, verwerken ze tot betekenisvolle, duurzame projecten. De grondige analyse van deze materialen en van het landschap als geheel tot op moleculair niveau, heeft geleid tot een unieke filosofie. De daaruit ontstane projecten en producten tonen een helder verband tussen ruwe materialen, de herkomst ervan en tal van nieuwe toepassingen. Zoals het lokale Kleiservies (Clay Service) geproduceerd uit lokale klei van diverse gebieden in Nederland en daarbuiten, en hun nieuwste project Zand- Glas gemaakt van 'wild' zand van de Zandmotor bij Kijkduin.

www.ateliernl.com

Share |