Provincie Limburg.be

Fieldstation Time: Xylarium

Samen met Ecole Mondiale, het onderzoeksproject van kunstenaars Ive Van Bostraeten en Filip Van Dingenen zal Z33 Research in de loop van dit en volgend jaar een aantal Fieldstations en fieldtrips organiseren rond het thema 'Inhabiting Time'. Deze zullen telkens plaatsvinden op een plek die een bijzondere associatie heeft met het thema.

Volgens de principes van Ecole Mondiale worden verschillende vormen van kennis samengebracht rond het vraagstuk hoe de tijd vandaag de dag bewuster te ervaren, te grijpen, te beleven. Hierbij zal in elke fieldstation een combinatie van workshops, discussies en lezingen plaatsvinden waarin filosofische, spirituele, ervaringsgerichte en wetenschappelijke kennis elkaar kruisen.

Aankomende maandag 14 november starten we met een eerste Field Station in het Xylarium van het Tervurenmuseum dat één van de grootste collecties van exotisch hout in Europa heeft.

Meer informatie over Ecole Mondiale, Fieldstation Time vind je op de Z33 Research website. Geïnteresseerden in dit project kunnen zich aanmelden via info@z33.be. 


Share |