Provincie Limburg.be

Duik mee in de toekomst met The Extrapolation Factory

Op 19 en 20 november neemt The Extrapolation Factory het Futures Lab van de tentoonstelling Future Fictions in met een tweedaagse workshop. Grijp je kans en duik mee in dit avontuur van The Extrapolation Factory.

De workshop werkt rond deze vragen: Hoe zullen we leven binnen 30, 50 of 100 jaar? Van welke nieuwe voordelen zullen we kunnen genieten en wat zullen we moeten opgeven? Wat zullen de ontworpen voorwerpen en objecten vertellen over ons als mens en als cultuur?

The Extrapolation Factory

The Extrapolation Factory is opgericht door Chris Woebken (futurist en speculatief ontwerper - www.woebken.net) en Elliott P. Montgomery (onderzoeker en strategisch designer - www.epmid.com). Deze onderzoekstudio legt zicht toe op het nadenken over de toekomst via design. Ze ontwikkelen toekomstscenario’s die vertaald worden in objecten in herkenbare settings van vandaag. Met hun werk onderzoekt The Extrapolation Factory de waarde van snel verbeeldde, ontwikkelde, toegepaste en geëvalueerde visies op mogelijke toekomsten, dichtbij of veraf. Eerdere projecten zoals 99¢ Futures, Futurematic en Futures Capsules geven alvast een concreet inzicht in hun praktijk.

Particiatie is een kernwoord voor The Extrapolation Factory. Ze nodigen experten en non-experten uit om samen mogelijke toekomstbeelden te bedenken én verbeelden

www.extrapolationfactory.com

18.11 20u Lezing The Extrapolation Factory - Studium Generale

Indien je meer wil weten over The Extrapolation Factory, dan is deze lezing in Gent een aanrader. Naar aanleiding van hun workshop voor de tentoonstelling Future Fictions, nodigt Hogeschool Gent nodigt The Extrapolation Factory uit voor een lezing in de reeks Studium Generale op dinsdag 18 november om 20u. Locatie: zaal Miry - Concertzaal van het Conservatorium, Biezekapelstraat in Gent. De lezing is gratis. Iedereen is welkom.

Workshop in Futures Lab 19-20.11

Voor deze workshop in Futures Lab nodigt Z33 en The Extrapolation Factory verschillende professionals uit om mee te doen: van kunstenaars, (product- of industriele) ontwerpers en architecten tot biologen, bio-ingenieurs, en wetenschappers en technologen uit andere vakgebieden.

In kleine groepjes werken ze samen aan een object voor de toekomst: "thinking through objects about little things of life in the future". Samen ontwerpen de deelnemers een object en het toekomstscenario. Daarna wordt een 30s videoclip gemaakt van het artefact. Aan het einde ontstaat zo een collectie nieuwe objecten voor de toekomst.

De workshop vindt plaats op woensdag 19 en donderdag 20 november, telkens van 10 tot 17u. De laatste dag sluiten we af met een FoAM apero (17u tot 19u) waar je kan netwerken en ervaringen delen met elkaar en bezoekers.

Het eindresultaat wordt getoond in het Futures Lab in de tentoonstelling Future Fictions, en op de website van The Extrapolation Factory, Z33 en FoAM.

Deelnemen/ inschrijven

Wil je je graag mee verdiepen in het avontuur van The Extrapolation Factory? Schrijf je dan nu in via futurefictions@z33.be met vermelding van 'workshop The Extrapolation Factory' als onderwerp. Vermeld ook jouw beroep en contactgegevens (telefoon, adres, email).

Deelnemen is gratis, mits inschrijving op voorhand. Max. aantal deelnemers: 40.

"We're really looking forward to making a fantastic workshop happen" -- Elliott P. Montgomery

Share |