Provincie Limburg.be

CALL FOR PROPOSALS: EM Fieldstation: I-Carus

EM (Ecole Mondiale) is een kunstinitiatief gevestigd in Brussel. Het project werd oorspronkelijk geïniteerd door Koning Leopold II van België in 1902 als een postgraduaatsschool om jonge mannen voor te bereiden op een koloniale carrière in overzeese gebieden van de Europese natiestaten. De eerste steen van de school werd gelegd in juli 1905, maar het project werd kort daarna stopgezet. Belgische kunstenaars Filip Van Dingenen en Ive Van Bostraeten willen dit controversieel project herdenken door de ontwikkeling van negen thematische 'field stations' op diverse locaties. Het doel is om de haalbaarheid van de Ecole Mondiale te herdefiniëren en te onderzoeken als een nomadische school, platform, collectief en kenniscentrum tussen pedagogie en kunst. 

Hier vind je de open oproep voor het Field Station dat de kunstenaars zal plaatsvinden in Griekenland. Een ander Field Station zal plaatsvinden in samenwerking met Z33, meer infomatie hierover volgt nog.

CALL FOR PROPOSALS: EM Fieldstation: I-Carus

Deadline 25 april 2016

Van 2 tot 12 juni 2016 organiseert Ecole Mondiale, een Brussels kunstenaarsinitiatief 'I-Carus', een 10-daagse ontmoeting met kunstenaars, wetenschappers, onderzoekers, holistische therapeuten en welzijnsprofessionals in het kader van EM Fieldstation. De organisatoren nodigen deelnemers uit om een voorstel in te dienen en bij te dragen aan workshops, die georganiseerd zullen worden in de artist-run ruimte Kato Akrotiri in Katapola on Amorgos (Cycladen, Griekenland).

Het doel is om een platform te creëren waar verschillende praktijken die normaal gezien apart geleerd zouden worden, geïntegreerd, ontwikkeld en uitgewisseld worden in workshops, sensorieel-emancipatorische experimenten, ceremonies, excursies en 'healing' sessies. Op deze manier kan gereflecteerd worden over de kennismodellen, outputformats, de inclusie van het lokale en de integratie van deze tools in onze omgeving.
In ruil voor de inhoudelijke bijdrage van deelnemers, biedt de organisatie verblijf, kosten, thematische cursussen en excursies aan.

Kostprijs: 250 euro

Om deel te nemen, e-mail een CV, korte beschrijving van jouw interessevelden (maximum 200 woorden) en het voorstel (300 woorden) naar: Ive Van Bostraeten / Filip Van Dingenen - info.ecole.mondiale@gmail.com

www.ecole-mondiale.org 

 


Share |