Provincie Limburg.be

scholen

Bij elke tentoonstelling ontwikkelt Z33 een aangepast aanbod voor leerkrachten, studenten aan een lerarenopleiding, jongeren en kinderen in klasverband.

Kunst vraagt om betrokkenheid, communicatie, interpretatie en expressie. Wat zie je precies? Wat is het verhaal achter een kunstwerk? Wat wil de kunstenaar zeggen? Tijdens een interactieve rondleiding met een enthousiaste bemiddelaar geven kunstwerken hun geheimen prijs en en leren de toeschouwers meer over hedendaagse kunst. Doordat de leerlingen het kunstwerk beter begrijpen, is het makkelijker voor hen een gegronde mening te vormen over kunst en groeit hun kijk op kunst. De bemiddelaars laten de deelnemers beter kijken en gaan met hen in gesprek.

Wil je op de hoogte blijven van het educatief aanbod van Z33? De educatieve nieuwsbrief geeft info over de nieuwe tentoonstelling, de leerkrachtennamiddag, het aanbod voor scholen en educatieve initiatieven van Z33.
Inschrijven educatieve nieuwsbrief.


Foto: Edith Dekyndt, Major Tom, Space Odyssey 2.0 (c) Kristof Vrancken / Z33

 

Educatief aanbod tentoonstellingen

Hieronder vind je een overzicht van het educatieve aanbod.

Lerarenrondleiding

Tijdens deze interessante namiddag word je ondergedompeld in de lopende tentoonstelling onder leiding van een gids. Je krijgt hier ook meer informatie over het educatieve aanbod bij de tentoonstelling. Mét koffie. Een aanrader om te doen alvorens je de tentoonstelling met de klas bezoekt.

. een gratis interactieve rondleiding doorheen de tentoonstelling
. voor alle leerkrachten van het lager, secundair en hoger onderwijs

De volgende tentoonstelling is MANUFACTUUR 3.0 (01.10.2016-08.01.2017), in het kader van de Stadstriënnale Hasselt-Genk TRADEMARKS. De lerarenrondleiding wordt georganiseerd door de Stadstriënnale op 5 oktober 2016 om 14u in Aula Louis Roppe van UHasselt, Martelarenlaan 42 (Oude Gevangenis). Leerkrachten krijgen een algemene introductie over de Stadstriënnale en het algemene thema TRADEMARKS, gevolgd door een korte toelichting over het educatieve programma. Daarna vertrekt de groep met gids naar een aantal locaties. Inschrijven kan via info@stadstriennale.be.

 

Interactieve rondleiding met de klas

Het verhaal van de tentoonstelling brengen we op maat van de leerlingen. Wat wil de kunstenaar zeggen? Wat vertelt een kunstwerk in het geheel van de tentoonstelling?

De beste manier om de tentoonstelling te beleven is onder leiding van een bemiddelaar, die het verhaal van de tentoonstelling enthousiast en interactief brengt. Tijdens een interactieve rondleiding geven kunstwerken hun geheimen prijs en leren de toeschouwers meer over hedendaagse kunst en design. Doordat de leerlingen het werk beter begrijpen, is het makkelijker voor hen een gegronde mening te vormen over kunst en design. De bemiddelaars laten de deelnemers beter kijken en gaan met hen in gesprek.

GIDS VOOR SCHOLENGROEPEN

Rondleidingen in de tentoonstelling MANUFACTUUR 3.0 (01.10.2016-08.01.2017) boek je de Stadstriënnale Hasselt-Genk TRADEMARKS. Je kan er voor kiezen om enkel de tentoonstelling MANUFACTUUR 3.0 te kiezen of een parcours doorheen drie verschillende tentoonstellingen van de Stadstriënnale naar keuze. Een rondleiding met gids duurt een 1,5u en kost €3 per leerling, min. 10 en max. 20 leerlingen per gids.

Voor info en boekingen: aline@stadstriennale.be 

Lesmap

In de lesmap vind je tips, ideeën en opdrachten voor leerkrachten (L.O. + S.O.) die je helpen om de tentoonstelling met je leerlingen voor te bereiden of na te verwerken in de klas.

De tentoonstelling MANUFACTUUR 3.0 (01.10.2016-08.01.2017) vindt plaats in het kader van de Stadstriënnale Hasselt-Genk TRADEMARKS.

TRADEMARKS dat zijn handelsmerken in geuren, tactiele ervaringen, woord, klank en beeld. Van zodra we onze ogen openen worden we erdoor omringd. TRADEMARKS bepalen ongemerkt het landschap van ons dagelijks leven. Dankzij een bezoek aan de Stadstriënnale worden de leerlingen hier bewust van gemaakt.

Dowload hier het lesdossier van de Stadstriënnale Hasselt-Genk waarmee je in de klas onmiddellijk aan de slag kan gaan met het thema TRADEMARKS

. de lesmappen van eerdere tentoonstellingen in Z33

Z33 is cultuurschakel

dynamoOPWEG - gratis met De Lijn naar Z33

De naam Z33 verwijst naar het adres: Zuivelmarkt 33. Z33 bevindt zich in de historische begijnhofsite in het centrum van Hasselt. dynamoOPWEG brengt jouw klas gratis met De Lijn naar Z33. Je maakt gebruik van de bestaande dienstregeling van De Lijn. Vanaf het station van Hasselt is Z33 makkelijk te voet te bereiken. Of je neemt de een bus van De Lijn, halte Kolonel Dusartplein.

dynamoOPWEG geldt enkel op schooldagen, tussen 9u. en 15u.30, en na 18u.30. Er kunnen max. 30 personen meereizen met 1 rit, maar je kunt bv. wel een tweede rit aanvragen die op een ander moment (bv. 10 minuutjes later) vertrekt.

Dien je dynamoOPWEGaanvragen in via cultuurkuur.be: Melde je aan op cultuurkuur.be   of registreer je en duid aan in welke school je werkt. Ga dan naar de Z33-pagina op cultuurkuur.be. Zoek naar het busje-logo. Daar kan je de aanvraag indienen.

Hier kun je een voorbeeldformulier voor dynamoOPWEG downloaden: dynamoOPWEG (pdf).

 


Educatief aanbod Kunst in de open ruimte

Lesmap pit - Kunst in de open ruimte van Borgloon

 Voor het project PIT – kunst in open ruimte van Borgloon en Heers - ontwikkelde Z33 fiches op maat van de leerlingen van de 2e en 3e graad van het lager onderwijs. Deze geven je meer informatie over de kunstwerken en leuke creatieve opdrachten ter verwerking. Trek op tocht doorheen het Haspengouwse landschap en ontdek deze fantastische kunstwerken!

Of te bestellen via info@z33.be. De lesmap wordt per post verstuurd. Prijs: 10 euro + verzendingskosten: 7 euro.

Een bezoek aan een tentoonstelling kan best wat voorbereiding gebruiken en voor wie in de klas wil terugkomen op wat je gezien en beleefd hebt, biedt Z33 naast een lesmap, ook een Kinderblik, een Kijkwijzer en de (mini)catalogus aan.

Share |